• نوزدهمین جلسه اتاق فکر صنعت بیمه با موضوع « نقش حاکمیت شرکتی در صنعت بیمه » برگزار شد
      به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه ، این جلسه اتاق فکر صنعت بیمه با سخنرانی دکتر یحیی حساس یگانه ، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مجید بنویدی ، مدیر مالی شرکت بیمه آسیا در پژوهشکده بیمه برگزار شد.
      دکتر حساس یگانه در نوزدهمین جلسه اتاق فکر صنعت بیمه گفت : برای ورود به بازار بورس در کشورهای خارجی ما نیازمند این هستیم که ابتدا مقوله حاکمیت شرکتی را سامان دهیم . وی با اشاره به اهداف حاکمیت شرکتی افزود : اولین هدف حاکمیت شرکتی که مورد تایید صاحبنظران است ، پاسخگویی است که شرکت ها در مقابل ذی نفعان خود پاسخگو باشند ، دومین هدف رعایت حقوق ذی نفعان است و سومین مورد رعایت انصاف است و مواردی دیگر که از اهداف حاکمیت شرکتی است تا هیأت مدیره را مکلف کند که به این سمت حرکت کند.
      وی اضافه کرد : ما از الان به قوانینی نیازمندیم که اداره شرکتهای بیمه را از بابت سازوکارهایی که حداکثر بهره وری سرمایه را در صنعت بیمه داشته باشد . از جمله مشکلات صنعت بیمه بحث محاسبات اکچوئری است که اهمیت حسابرسی داخلی را در شرکتهای بیمه نشان می دهد ، که با توجه به این مهم دانشگاه علامه طباطبایی برای اولین در مقطع کارشناسی ارشد مجوز پذیرش دانشجو را در رشته حسابرسی از وزارت علوم گرفته است.
      حساس یگانه در پاسخ به این سوال که چگونه باید تصمیمات استراتژیک را اخذ کرد که شفافیت – انصاف – رعایت حقوق ذی‌نفعان ( مثل سهامداران) حاصل شود ، گفت : حاکمیت شرکتی مفهومی است که تصمیمات استراتژیک سازمان را قالب‌بندی می‌کند. به نوعی که از مسیر انصاف و عدالت خارج نشود. به نحوی که حافظ منافع تمام ذی‌نفعان باشند به نحوی که نقطه تعادلی بین مدیریت با حاکمیت ایجاد کنند و تمامی اینها را همزمان با هم ایجاد کنند. طبیعتاً در صنعت بیمه ما که بعد از سالیان سال دارد شکل جدیدی از خودش را نشان می‌دهد در این صنعت شکل‌های جدیدی از مالکیت را شاهد هستیم که دارند رخ می‌دهند همه اینها مسئله‌ است صنعت بیمه ما هیچ تمرینی در هیچ کدام از این حوزه‌ها و زمینه‌ها ندارد.
      بنویدی : قانون‌گذارهای اصول حاکمیت شرکتی در امریکا به این نتیجه رسیدند که ذی‌نفعانشان نقش مهمی در حاکمیت شرکتی دارند
      مدیرمالی شرکت بیمه آسیا گفت : حاکمیت شرکتی به این می‌پردازد که کسانی که مسئولیت دارند چگونه از مسئولیتشان برای منافع کلی ذی‌نفعان و اینکه به چه شکلی شرکت هدایت شود که منافع همه را تأمین کند مخصوصا در شرکت‌های بیمه که اختیارات از هیئت مدیره به مدیرعامل تفویض می‌شود، مدیرعامل هم اختیارات را به سایر مدیران تفویض می‌کند.
      وی در ادامه با تأکید بر طبقه بندی ذی نفعان و رتبه بندی شرکتهای بیمه بر اساس آنها اضافه کرد : اصول حاکمیت شرکتی هر چه به شرکت‌های بزرگتر با ذی‌نفعشان بیشتر می شود از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود. اساسنامه جدید شرکت‌های بیمه که تصویب شده بسیار نکات مثبتی دارد در خصوص – آیین‌نامه‌ها و مصوبات شورای عالی بیمه هم به همین صورت است. همچنین قانون تجارت و قانون بورس بسیاری از این اصول را در دل خود دارد.
      بنویدی تصریح کرد: بعضی وقت‌ها قانون نمی‌تواند پاسخگوی رفتار مدیران باشد. فراتر از مرز قانون ، اخلاق حرفه‌ای است که بعضی جاها می‌گویند اصول حاکمیت شرکتی مرز بین اخلاق حرفه‌ای و قانونی است که برای شرکت‌های بیمه یا مؤسسات مالی تدوین می‌شود.
      لازم به ذکر است در این نشست عده زیادی از مدیران عامل ، پیشکسوتان و صاحبنظران صنعت بیمه حضور داشتند که در این بین لامعی از هیأت مدیره بیمه ایران ، حاج فتحعلی ها مدیرعامل بیمه آسیا ، مظلومی سرپرست پژوهشکده بیمه ، آیت کریمی و سایر شرکت کنندگان در ارتباط با حاکیت شرکتی تبادل نظر کردند.

      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : 15 تیر 1390 ساعت 08:43:17  خوانده شده: 1582  نمایش چاپی